Kyläsaaren frisbeegolfrata

Kesällä 2019 avattu Kyläsaaren 18-väyläinen frisbeegolfrata liikuttaa ihmisiä ympäri vuoden. Vuodessa radalla vierailee n. 30 000 heittäjää. Väylien keskipituus on n. 90 m. Rata soveltuu hyvin aloittelijoille, mutta paikoin tiukat metsärännit tarjoavat runsaasti haastetta myös kokeneemmille heittäjille. Katso radan ratakartta.

Kyläsaareen frisbeegolfradan historiaa
Kyläsaaren Kiinteistönomistajat aloitti keväällä 2019 yhdessä talkoolaisten kanssa frisbeegolfradan rakentamisen Porin kaupungin omistamalle metsämaalle.  Radan suunnittelivat Prodigy Discin Dick Lampinen ja Seppo Paju. Työtä oli paljon ja talkooporukka pieni, mutta erittäin sisukas. Toukokuussa keskityttiin täysin risujen ja puiden raivaamiseen. Porin kaupunki kaatoi ansiokkaasti puut ja valtava risusavotta jäi talkoolaisten harteille. Metsät olivat aiempien hakkuiden jäljiltä surkeassa kunnossa ja työ näytti aluksi jopa toivottomalta. Väylät saatiin kuitenkin vähitellen siistittyä talkoolaisten voimin. Myös heittopaikat valmistuivat Kylätalon pihaan toukokuussa ensin Kyläsaaripäivien lavaksi ja myöhemmin näyttäväksi pinoksi heittoalustoja.

Kesäkuukausina täytemaan ajo ja risujen keräys jatkui. Myös kerätyt risut piti saada pois metsästä. Lopulta heinä-elokuussa alkoi tulla myös näkyvää aikaan. Ensin laitettiin sillat ja heittopaikat paikoilleen. Elokuun viimeisinä päivinä tehtiin talkoissa ympäripyöreitä päiviä. Aamuvuorossa asennettiin viimeisiä heittopaikkoja ja mattoja ja iltavuorossa koreja. Elokuun lopussa työ palkittiin. Rata saatiin auki ja valtava suosio yllätti talkoolaiset. Syksyn 2019 aikana asennettiin vielä opasteita ja väylille ajettiin täytemaata. Lisäksi teimme ojitustöitä.

Kesän 2020 aikana Kyläsaaren urheilukentän yhteyteen rakennettiin harjoitusalue. Harjoitusalueella on tällä hetkellä kolmen heittopaikan n. 140m pitkä range, viisi puttikoria ja heittoverkko. Harjoittelualueella käy mukava vilinä lähes taukoamatta. Harjoittelualueen reunamalla sijaitsee myös löytölaatikko.

Työ jatkuu
Rata on nyt auki, mutta se ei ole suinkaan valmis. Kuulemme mielellämme käyttäjien palautetta ja haluamme kehittää rataa käyttäjäpalautteita kuunnellen. Haluamme pitää radan hyvässä kunnossa ja tulemme järjestämään risutalkoita jatkossakin. Talkoissa toivomme näkevän myös uusia kasvoja. Mikäli haluat tukea radan kehitystä, voit ilmiantaa itsesi mukaan talkooporukkaan tai maksaa vapaaehtoista ratamaksua radalla vieraillessasi. Muistathan suosia sponsoreitamme myös ostoksissasi 🙂

Kiitos
Valtava kiitos ahkerille talkoolaisille sekä radan mahdollistaneille Euroopan maaseuturahastolle (Leader Karhuseutu), Porin kaupungille ja yksityisille väyläsponsoreille. Ilman edellämainittuja emme olisi pystyneet toteuttamaan rataa.