Kyläsaaren frisbeegolfrata

Frisbeegolf on Suomen nopeimmin kasvava urheilulaji. Lajiin on helppo tutustua ja sitä voivat harrastaa kaikenikäiset. Frisbeegolfia voi pelata yksin tai yhdessä ystävien kanssa. Lajin aloituskustannukset ovat erittäin matalat ja sitä voi pelata läpi vuoden.

Mestareiden Frisbeegolfrata avattu Kyläsaareen
Kyläsaaren Kiinteistönomistajat aloitti keväällä 2019 yhdessä talkoolaisten kanssa frisbeegolfradan rakentamisen Porin kaupungin omistamalle metsämaalle.  Radan suunnittelivat Prodigy Discin Dick Lampinen ja Seppo Paju (ratakartta). Työtä oli paljon ja talkooporukka pieni, mutta erittäin sisukas. Toukokuussa keskityttiin täysin risujen ja puiden raivaamiseen. Porin kaupunki kaatoi ansiokkaasti puut ja valtava risusavotta jäi talkoolaisten harteille. Metsät olivat aiempien hakkuiden jäljiltä surkeassa kunnossa ja työ näytti aluksi jopa toivottomalta. Väylät saatiin kuitenkin vähitellen siistittyä talkoolaisten voimin. Myös heittopaikat valmistuivat Kylätalon pihaan toukokuussa ensin Kyläsaaripäivien lavaksi ja myöhemmin näyttäväksi pinoksi heittoalustoja.

Kesäkuukausina täytemaan ajo ja risujen keräys jatkui. Myös kerätyt risut piti saada pois metsästä. Lopulta heinä-elokuussa alkoi tulla myös näkyvää aikaan. Ensin laitettiin sillat ja heittopaikat paikoilleen. Elokuun viimeisinä päivinä tehtiin talkoissa ympäripyöreitä päiviä. Aamuvuorossa asennettiin viimeisiä heittopaikkoja ja mattoja ja iltavuorossa koreja. Elokuun lopussa työ palkittiin. Rata saatiin auki ja valtava suosio yllätti talkoolaiset. Syksyn 2020 aikana asennettiin vielä opasteita ja väylille ajettiin täytemaata. Lisäksi teimme ojitustöitä.

Työ jatkuu
Rata on nyt auki, mutta se ei ole suinkaan valmis. Kuulemme mielellämme käyttäjien palautetta ja haluamme kehittää rataa käyttäjäpalautteita kuunnellen. Haluamme pitää radan hyvässä kunnossa ja tulemme järjestämään risutalkoita jatkossakin. Talkoissa toivomme näkevän myös uusia kasvoja.

Kiitos
Valtava kiitos ahkerille talkoolaisille sekä radan mahdollistaneille Euroopan maaseuturahastolle (Leader Karhuseutu), Porin kaupungille ja yksityisille väyläsponsoreille. Ilman edellämainittuja emme olisi pystyneet toteuttamaan rataa.